Otomobil

Audi E-Tron GT

İçten yanmalı fosil yakıtlı motorlara veda ederken firmalar elektrikli araç konusunda ciddi bir rekabete girmiş durumda. Audi firması ise yeni satışa sunduğu elektrikli otomobili E-Tron GT modeli ile pazardaki konumunu sağlamlaştırmak istiyor. Audi E-Tron GT özellikleri nedir?

Dış Tasarım

Dış tasarıma baktığımızda ağırlık merkezi yere oldukça yakın, dingil mesafesi artırılmış bir spor otomobil olduğu net bir şekilde anlaşılıyor. 4990 mm uzunluğunda, 1960 mm genişliğinde ve 1410 mm yüksekliğinde olan aracın 405 litrelik bagaj hacmi karşımıza çıkıyor. 21 inçe kadar tekerlek genişliği opsiyonlar arasında bulunuyor. Ön tarafta led matrix far sistemine sahip Audi E-Tron GT modeli arka tasarımda animasyonlu ışık şeridi ile karşımıza çıkıyor. Audinin E-Tron GT modelinde kullandığı geri vites lambası ve sinyal lambasının ikili işlevi modellerinde bir ilk olma özelliği taşıyor.

İç Tasarım

Tamamen dijital 12.3 inç renkli ekrana sahip sadeleştirilmiş kokpit ve sürücüye yönelik dizayn edilmiş orta konsol E-Tron GT modelinde oldukça iyi bir ergonomiye sahip. Ön spor koltuklar virajlarda hızla dönerken bile çok iyi bir yanal destek sağlıyor.

Teknik Özellikler

Her biri ayrı bir aksa güç sağlayan iki elektrik motoruyla donatılan E-Tron GT toplamda 350 kW motor gücüne sahip. Fabrika çıkış verilerine göre 0-100 hızlanması 3.3 saniye olarak açıklanan E-Tron GT 830 Nm tork değeriyle oldukça iddialı. Toplam menzil ise maksimum 488 km olarak hesaplanmış.