Otomobil

TOGG T10X aldım.

Uzun zamandır araç değişikliği düşünüyordum. Elektrikli araç öncelikle tercih etmek istedim. Yeni teknolojileri denemek istiyordum. Başvuru yaptığım dönemde Tesla %10 ÖTV dilimine giren 160 kW motor seçeneğini henüz tanıtmamıştı. Bu yüzden fiyat/performansına göre TOGG’u tercih ettim. Tercih etmemde önemli nedenlerinden biri yaptıkları kredi kampanyasıydı (800 bin TL 12 ay vade %0 faiz).

Aslında TOGG’un ilk teslimatları yapıldığında oldukça önyargılıydım. İlk defa elektrikli araç üreten bir ülkenin ilk elektrikli aracını almak büyük riskti doğrusu. Sosyal medyada gördüğüm ekranda donma ve diğer yazılım hataları da beni biraz soğutmuştu. Süreç içerisinde TOGG T10X’e yapılan yenilikleri, yazılımsal iyileştirmeleri gözlemleme şansım oldu. TOGG mühendisleri çok iyi iş çıkarıyorlar T10X yazılımında güzel iyileştirmeler yaptılar. Hala daha ufak tefek hatalar var ancak bunlar giderilemeyecek sıkıntılar değil. Bir defa Zeytinburnu TOGG deneyim merkezinde test sürüşüne katıldım ve TOGG T10X almaya karar verdim. 

Süreç nasıl oldu? Nasıl ilerledi? Araç almaya karar verdiğinizde Android/iOS yazılımlı telefonunuza Trumore uygulamasını yükleyerek gerekli kişisel bilgileri doldurduktan sonra online olarak TOGG T10X aracınızı konfigüre ederek başvurunuzu yapıyorsunuz. İlk başta menzil seçenekleri ve versiyon seçenekleri sizleri karşılıyor (V1/V2). İstanbul’da yaşıyorum çoğunlukla şehir içi kullanacak olmama rağmen şarjım bitecek kaygısı yaşamamak için V2 uzun menzili tercih ettim. Bu arada V1/V2 arasında önemli farklılıklar olduğu için bütçeniz izin verirse T10X V2 olanı tercih etmenizi öneririm (19 inç jantlar, suni deri koltuklar, sis farları, 360 derece çevresel görüş sistemi de geliyor).

Teknoloji konfor paketi (kablosuz şarj, anahtarsız giriş, akıllı telefonla akıllı erişim, karartmalı arka camlar ve kararabilen diliz aynası) standart olarak geliyor. Ayrıca V2’de standart olarak gelen kış paketi de ( ısıtmalı ön camlar, ısıtmalı koltuklar) mevcut. Sonraki aşamada önce 6 farklı araç dış renginden birisini ve koltuk rengi seçimini yapıyorsunuz. Opsiyonel donanımlarda ise panaromik cam tavan, Meridian premium ses sistemi ve 22 kW AC şarj kapasitesini alabilirsiniz. Kendim bu donanımların hepsini eklettim. T10X için 60 bin TL ön ödemeyi yatırdırdım. Şasi no/motor no belli olduktan sonra ilgili belgeler ile bankaya başvurdum ve TOGG T10X için taşıt kredim onaylandı. Bu süreçte müşteri temsilcisi arayıp sizi bilgilendiyor, uygun yönlendirmeleri yapıyor. Tüm ödemeleri belirlenen süreye kadar yaptıktan sonra aracınız 1-2 gün içerisinde hazır. Müşteri temsilcisi ile görüştükten sonra teslim alacağınız lokasyondan belirtilen tarih ve saatte aracınızı teslim alıyorsunuz. 

Gelelim bu süreç içerisindeki olumlu/olumsuz tüm deneyimlerime. Olumlulardan başlayacak olursak TOGG Zeytinburnu deneyim merkezindeki satış temsilcileri oldukça ilgili, araçla ilgili tüm sorularınıza profesyonel bir şekilde cevap veriyorlar. Hafta içi daha sakin olduğundan sizinle daha fazla ilgileneceklerdir. Test sürüşüne katıldım. Sürüş güzergahında satış temsilcisi ile TOGG T10X’i yeterince deneyimleme şansım oldu. Sipariş sonrası sizi arayan müşteri temsilcisinin yaklaşımı ve donanımından oldukça memnun kaldım. Olumsuz yanlara gelecek olursam araç teslimatı tam bir rezalet. Muhatap bulmakta zorlanıyorsunuz. Cumartesi saat 13:00’deki randevuma 12:40te gitmiştim. Kimse yoktu. En son bir kişiyi gördüm 13:00da geleceklerini söylediler. Saat 13:20ye kadar gelmelerini ve keyiflerini bekledik. Aracı getirtip hızlı hızlı anlatıp bir an önce gitmemizin derdindelerdi. 

Sizlere kısaca deneyimlerimi anlatmak istedim. Bir başka yazımızda TOGG ile detaylı inceleme yazısında karşınızda olacağım.