Mobil

AirPods Pro 2 İnceleme

Tarihçe

Giyilebilir teknoloji ürünleri artık hayatımızın vazgeçilmezi. Bluetooth kulaklık modelleri de bu ürünlerin başında geliyor. Apple firması önce kablosuz AirPods 1. nesil ile hayatımıza girmişti. 2016 yılının sonlarında tanıtılan Apple AirPods 1. nesil, EarPods kablolu kulaklık modelinden sonra adeta bir devrim olmuştu. Kulağımızdan çıkardığımızda oynatmayı durduruyor, biri aradığında 2 defa kuvvetli dokunduğumuzda aramayı yanıtlıyorduk. Daha sonra 2. nesil AirPods ile kablosuz şarj özelliğini tanımıştık. Takvimler 2019 yılının ekim ayının sonunu gösterdiğinde bir başka bluetooth kulaklık modeli karşımıza çıkmıştı: AirPods Pro 1. nesil. Değiştirilebilir silikon uçları bulunan, H1 çipinin desteklediği kulak içi kulaklık modeliydi bu. 2022 yılının son çeyreğine geldiğimizde AirPods Pro 2 karşımıza çıkmıştı. AirPods Pro 2 özellikleri nelerdir? Bu yazımızda bunları inceleyeceğiz.

AirPods Pro 2 özellikleri:

Geliştirilmiş ses sistemi: AirPods Pro 2 H2 çip sistemi ile net tiz ve bas seslerin oldukça iyi ayrımlandığı bir ses deneyimi bizlere sunuyor. Güçlü adaptasyon algoritmaları kullanılarak orijinale en yakın sesler kullanıcı ile buluşturuluyor. İç kısım mikrofonu sesi algılayıp anlaşılır hale getirerek karşı tarafa orijinale en yakın ses performansı sunuyor.

Aktif gürültü engelleme: AirPods Pro 2 H2 çipin belki de en dikkat çekici özelliği bu diyebiliriz. Kulaklık özelliklerinde şeffaf mod, uyarlanabilir mod ve gürültü engelleme olmak üzere seçenekleri görebiliyoruz. Gürültü engelleme özellikli mikrofonlar arka havalandırma ile birlikte çalışıp gelen sesi hızla algılayarak gürültüyü kulağınıza ulaşmadan en uygun şekilde engelliyor. Şeffaf modda ise siren veya elektrikli alet sesi gibi gürültülerin yoğunluğu en aza indirilir, böylece etrafınızda olan bitenleri rahatlıkla duyabilirsiniz.

Sohbet farkındalığı: AirPods Pro 2 kulağınızdayken biriyle konuştuğunuzu algılıyor, dinlediğiniz içeriğin sesini azaltarak dış ortam ile rahatça iletişim kurabilmenizi sağlıyor.

Uygun silikon kulaklık uçları: AirPods Pro 2 için farklı kulak boyutlarına uygun 4 farklı boyutta kulak ucu kutu içerisinden çıkıyor. Kulaklığı telefonunuz ile eşleştirdiğinizde bunun testini yapabiliyorsunuz.

Yeni kontrol sistemi: AirPods Pro 2 modelinde sesi açmak/kapatmak için dokunmatik yüzeyde aşağı/yukarı kaydırma, müzik çalıp duraklatmak için tek basma, aramaları sonlandırmak için iki defa basma, kulaklığın alt ucunu basılı tutarak dinleme modları arasında geçiş yapabiliyorsunuz.

Kişiselleştirilmiş Uzamsal Ses: Kulak şeklinize daha uygun bir dinleme deneyimi için İphone’daki TrueDepth kamera ile birlikte çalışan AirPods Pro 2 kafa şeklinize göre bir profil oluşturuyor. Böylece müzik ve film keyfiniz uzamsal bir deneyime dönüşüyor.

Adaptif EQ

Magsafe Özellikli şarj kutusu: AirPods Pro 2 kulaklığınızı kutu modeline göre lightning ya da Usb-C üzerinden şarj edebiliyorsunuz. En önemli değişim ise şarj kutusunda artık magsafe özelliği var. Magsafe özellikli bir powerbank ya da apple watch’unuzun şarj cihazından doğrudan şarj etmeniz mümkün.

U1 çip ile tam konum bulma özelliği

Şarj kutusunda yerleşik hoparlörler ile kutuyu bulmanız kolaylaşıyor.

-IP54 sertifikası ile hem AirPods Pro 2 hem şarj kutusu toza, tere ve suya dayanıklık derecesine sahip.

Yorumlarım:

AirPods pro 2’den önce AirPods 2. nesil kullanıyordum. Yaklaşık 6 aydır AirPods Pro 2 kullanıyorum. Adaptif ses sistemi en beğendiğim özelliği diyebilirim. Gürültülü metrobüs yolculuklarınız müzik ve film keyfine dönüştürebilirsiniz.