Otomobil

Tesla Model Y

Elektrikli araç satışlarının hız kazandığı son yıllarda ülkemizde son dönemde oldukça popüler olan Model Y, Tesla firmasının Avrupa pazarında en çok satılan elektrikli araç olma özelliğini elinde bulunduruyor. Tesla model Y özellikleri neler? Tesla model Y menzili ne kadar? Bu ve buna benzer birçok sorunun cevabını bu yazımızda bulacaksınız.

Tesla Model Y özellikleri

Tesla Model Y ülkemizde Performance, Long Range AWD ve arkadan itiş olmak üzere 3 farklı seçenekle satışa sunuldu. Performance çift motorlu dört çeker özelliğe sahipken 514 km menzil sunuyor. Long range çift motorlu dört çeker özelliğe sahipken 533 km menzil sunuyor. Arkadan itiş seçeneğinde ise ivmelenmeyi tek elektrik motoru sağlıyor ve 455 km menzile sahip.

Tesla Model Y aracın içine bindiğiniz andan itibaren premium bir his deneyimini sizlere sunuyor. Geniş iç mekanı 5 yolcu için rahat bir yaşam alanı sunarken UV filtreli cam tavan size ferah bir ortam sağlıyor. Direksiyonun yumuşaklığı ve manevra kabiliyeti sizi etkilemeyi başarıyor. Model Y’de direksiyon üzerinde konumlandırılmış birkaç tuş dışında mekanik hiç bir tuş bulunmuyor. Tüm komutları orta konsola yerleştirilmiş 15 inç dokunmatik yüksek çözünürlüklü ekran üzerinden kontrol ediyorsunuz. Dokunmatik ekranın yazılım özellikleri ve arayüzler arasındaki geçiş oldukça başarılı. Model Y dokunmatik ekranı kullanırken sanki bir iPhone ekranı kullanıyor gibi hissediyorsunuz.

Orta konsolun hemen alt kısımlarına yerleştirilmiş eşya gözleri oldukça yeterli.

Tesla Model Y 2022 Euro NCAP testinden 5 yıldız alarak küçük arazi aracı kategorisinde sınıfının en iyisi ödülünü kazandı.

Tesla Model Y’de 360 derece ön arka ve yan kameralar maksimum görüş netliği sağlarken, 250 metreye kadar güçlü görsel işleme özelliğine sahip. Tesla Vision ise yakındaki araçları algılar ve olası çarpışmayı önlemeye yardımcı olur.