Otomobil

Mercedes Benz EQA inceleme

2022 yılı itibariyle tüm dünyada ve ülkemizde elektrikli otomobil satışları hız kazanmış durumda. Firmalar arasında rekabet gittikçe artıyor. Mercedes-Benz otomotiv firması 2023 yılı ortasında satışa sunduğu EQA ve EQB modelleriyle piyasadaki payını artırmak istiyor. Mercedes-Benz EQA özellikleri nelerdir? Mercedes-Benz EQA alınır mı? Bu soruların cevaplarını sizler için cevapladım. Mercedes-Benz-EQA modelini detaylıca inceledim.

EQA modeli C-SUV segmentinde yer alıyor. Ön tasarıma baktığımızda siyah krom detaylara sahip radyatör kaplaması, ön ve arka LED ışık bandı, LED yüksek performaslı farlar dikkat çeken detaylar arasında yer alıyor. Panaromik sunroof EQA modelinde size otomobilde ferah bir hava katarken elektrikli bagaj kapağı ise size kolaylık sağlıyor. 20 inç hafif alaşımlı jantlar EQA modelinin elektrik tüketimi açısından uygun değerleri sağlamak üzerine tasarlanmış.

Mercedes-Benz EQA’da arkadaki yolcular için yaşam alanı biraz kısıtlı kalsa da C Segment SUV bir model için ortalama genişlikte diyebilirim.

Mercedes-Benz Sürücü odaklı navigasyon-multimedya sistemi ve sürücü ekranı, Mercedes-Benz CLA modelinden tanıdık geliyor 🙂 Direksiyonda sağda ve solda yerleştirilmiş 2 adet kare kutucuk dokunmatik yüzey olarak fonksiyon görüyor. EQA modelinde ortada 3 sürücü ve ön yolcu tarafında birer tane olmak üzere konumlandırılmış ambiyans aydınlatmalı hava menfezleri C serisi ve CLA modeli ile benzer özellik ve tasarıma sahip. Krom detaylara sahip fren ve gaz pedalı oldukça şık görünüyor.

Sürücü ve ön yolcu tarafında EQA modelinde hafızalı ve elektrikli koltuk sunuluyor. Ön kapılarda üst kısımda torpido yukarısında ve sürücü tarafında kırmızı dikiş çizgili yumuşak deri kaplama Mercedesin kalite önemini vurguluyor.

Anahtarsız çalıştırma özellikli Mercedes-Benz EQA modelinde otomobili çalıştırma tuşu orta havalandırma menfezlerinin solunda yer alıyor. Geniş dokunmatik yüzeye sahip orta bölümün sağında ve solunda dinamik sürüş modları, seç açma/kapama, telefon ve multimedya yönlendirme tuşları yer alıyor EQA modelinde. Hemen ön tarafta iki tane bardaklık, ön kol dayama kısmında ise içerisinde 2 adet USB girişi konumlandırılmış.

Mercedes-Benz EQA’da gelişmiş ses sistemi, kablosuz cep telefonu şarj fonksiyonu, ön konsol PARKTRONİC (aktif park yardımcısı) paket, kör nokta uyarı sistemi, geri görüş kamerası, trafik levhaları yardımcısı, sürüş yardım paketi, aktif şerit takip yardımcısı, eller serbest bagaj açma/kapama fonksiyonu, Urban Guard araç koruma (zorlama ve hırsızlık ikaz tertibatı), arka yan ve diz hava yastıkları, DISTRONIC aktif takip yardımcısı, 4Matic çekiş özelliği, sertliği seçilebilen süspansiyon (sport/comfort), Dynamic Select (sürüş modları) gibi bir sürü özellik sunuluyor.

Gelelim en merakla beklenilen kısıma 🙂 Mercedes-Benz EQA elektrikli motor özellikleri neler? EQA kaç saatte şarj oluyor? Fabrika çıkış verilerine göre 506 km menzil sunulan EQA’nın hızlı şarj ile 32 dk’da %80 batarya doluluğuna ulaştığı görülüyor. EQA’nın elektrik motoru150 kW/190 PS nominal güç sağlıyor.